Een artiestenbureau of boekingskantoor


artiestenbureauAls artiest is er één ding dat je heel graag doet en dat is optreden. Meer optredens is hetgeen waar je dan naar op zoek bent, want zo kun je jouw passie vervullen. Een artiestenbureau of boekingskantoor zorgt ervoor dat opdrachtgevers je makkelijker kunnen vinden en je dus kunnen boeken. Ben je een dj, entertainer, band, zanger, zangeres, illusionist, performer, model, danser of danseres, dan wordt je via een artiestenbureau sneller gevonden. Via deze weg krijg je normaal gesproken je opdrachten binnen.

Optredens, shows en acts

dj-icoonHet boekingsbureau wordt vaak gezien als leverancier van optredens, shows en acts. De opdrachtgever kan zowel particulier als zakelijk zijn. Particulieren kunnen namelijk je willen inhuren voor bijvoorbeeld een bruiloft of verjaardagsfeest. Zakelijke opdrachtgevers kunnen variëren van eventplanners tot aan discotheken. Artiestenbureaus hebben meerdere artiesten in hun portfolio zitten in verschillende prijsklasse. In plaats van het internet af te zoeken kan de opdrachtgever ook de vraag neerleggen bij een artiestenbureau. Het artiestenbureau of boekingsbureau heeft bovendien het voordeel dat ze een stukje betrouwbaarheid meebrengen waardoor de opdrachtgever er vanuit kan gaan dat alles goed geregeld is.

Boekingskantoor neemt werk uit handen

kalenderBoekingsbureau’s adviseren je een tarief om te hanteren. Het tarief hangt weer af van hoe populair en bekend je bent. Hiervan draag je ongeveer 10 tot 15% af aan gage. Aangezien je zelf niet op zoek wilt gaan naar opdrachtgevers en liever je tijd besteed aan optreden, is een boekingskantoor een uitkomst. Bij een boekingskantoor wordt alles goed geregeld. Zo weet je ruim op tijd waar je moet zijn, bij wie je terecht kunt, hoe het eten geregeld is en dat je betaald krijgt. Door het grote netwerk van het artiestenbureau kun je op podia, festivals en andere evenementen komen te staan.

Je binden aan een boekingskantoor

boekingskantoorHet is natuurlijk goed nieuws wanneer een boekingskantoor jou benaderd. Dat betekent dat ze brood en toekomst in je zien. Toch is het belangrijk om eerst goede afspraken te maken over de samenwerking voordat je ergens je handtekening onder zet. Veel kantoren werken op exclusieve basis wat betekent dat je niet mag overstappen en je een contract hebt voor een bepaalde tijd. Wordt je in tussen veel populairder dan blijft je vaak hetzelfde verdienen. Je hebt dan wel meer optredens. Ga je geen exclusieve samenwerking aan dan behoud je jouw vrijheid en kun je met meerdere boekingsbureau’s tegelijkertijd samenwerken. Hierdoor kun je meer boekingen krijgen en vaker optreden.


logo-artist-promotersWat doet Artist Promoters

Artist Promoters helpt je bekender te worden en zorgt voor meer populariteit. Hierdoor gaan er meer artiestenbureau’s interesse tonen en kun jij de prijs opschroeven. Ook al werk je reeds met een boekingsbureau samen, je zal merken dat je meer boekingen binnen krijgt en dat de interesse snel toeneemt. Artist Promoters heeft al vele artiesten naar de top gebracht welke bekend zijn geworden over de hele wereld. Wil jij ook bekend worden? Wil jij ook meer boekingen en meer verdienen? Werk dan met ons samen!